vytvarne-potreby-ao.cz

Vermontské psycho – McMahon Jennifer, Sleva 15%

Kvalitní výrobek Vermontské psycho - McMahon Jennifer, Sleva 15% značky Sevt naleznete tady a teď téměř zdarma. Nyní pořídíte jen za 339 Kč.
EAN: 9788075851543
Vermontské psycho - McMahon Jennifer
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
339

Americká spisovatelka Jennifer McMahonová je autorkou 7 dobrodružných románů (mj. Zimní lidé), které se staly bestsellery. Žije ve Vermontu se svým partnerem a dcerou.

Fantaskní thriller Vermontské Psycho je zasazen do období od poloviny 50. let minulého století do současnosti. Jeho děj se odvíjí v prostředí tajemného rodinného motelu v městě London ve Vermontu. Prostředí i atmosféra jsou nepřímou upomínkou na slavný Hitchcockův filmový thriller Psycho.

Motel postavil dědeček dvou hlavních hrdinek jakožto dar manželce. Přistavěl k němu věž ve stylu Londýnského Toweru a utajovaný pokoj ve sklepě, o kterém hosté nemají tušení. V této místnosti věznil své potomky, stižené rodinnou kletbou. Ta se vyznačuje proměnou ve vraždící monstra, schopná nabývat zvířecí podoby. Učinil tak proto, aby je ochránil před sebou samými a neohrozil ostatní obyvatele města. Když v motelu dojde k brutální hromadné vraždě, začne nejen policejní vyšetřování, ale i soukromé pátrání čtyř hlavních hrdinek po tajemství devětadvacátého pokoje, se kterým spojují nejen motiv zločinu, ale i samotného pachatele, stiženého strašlivým rodinným prokletím. Symbolickou událostí je požár motelu, který zahladí veškeré stopy.

Autorka záměrně udržuje čtenáře po celou dobu nejen v napětí, ale i nevědomosti o původu záhadné proměny členů rodiny v přízraky, kterou navíc nijak nevysvětluje. Zvyšuje tím působivost děje, protože ponechává výhradně na čtenáři, aby vysvětlení buď hledal sám – jakkoli to z racionálního hlediska není možné – nebo tezi o existenci monster mezi lidmi prostě přijal. Právě tím je román neobvyklý, ale i přitažlivý, a jistě si mezi milovníky literatury na pomezí detektivky, thrilleru a fantasy najde své čtenáře.