vytvarne-potreby-ao.cz

Výpověď z nájmu bytu a jiné způsoby skončení nájmu bytu, přechod nájmu bytu podle nového občanského – Jan Bajura – 15×21

Tento velmi oblíbený výrobek Výpověď z nájmu bytu a jiné způsoby skončení nájmu bytu, přechod nájmu bytu podle nového občanského - Jan Bajura - 15x21 od výrobce ANAG spol. s r.o. můžete najít právě v akci! Cena od 349 Kč.
EAN: 9788072639014
Výpověď z nájmu bytu a jiné způsoby skončení nájmu bytu

V této knize z produkce nakladatelství ANAG jsou podrobně rozebrány problematika výpovědi z nájmu bytu a další možné způsoby zániku nájmu bytu. Pozornost je věnována i otázce přechodu nájmu bytu jako jednoho z možných důsledků úmrtí nájemce.   Komplexní soubor informací   Téma je autorem komplexně a vyčerpávajícím způsobem shrnuto z pohledu soudní praxe i právní vědy. Nechybí rozbory konkrétních kauz, praktické příklady, vzory výpovědí pro jednotlivé výpovědní důvody a vzory dalších právních úkonů směřujících k zániku nájmu bytu.   Co v publikaci naleznete?   Úvodní část publikace se zabývá zánikem nájmu bytu v obecné rovině – dovolenými a nedovolenými možnostmi ukončení nájmu bytu. V dalších kapitolách jsou podrobně rozebrány jednotlivé způsoby zániku nájmu bytu: dohoda, narovnání, výpověď (nájemce, pronajímatele – s přivolením soudu, bez přivolení soudu), odstoupení od nájemní smlouvy, uplynutí sjednané doby nájmu, skončení výkonu práce, na kterou je nájem bytu vázán, zánik členství v bytovém družstvu, smrt nájemce, splynutí nájemce s pronajímatelem v jedné osobě, zničení bytu a jiné případy nemožnosti plnění ze strany pronajímatele, otázky zániku nájmu bytu v souvislosti s vyvlastněním, soudním výkonem rozhodnutí, exekucí, veřejnou dražbou a insolvenčním řízením.   Zánik a přechod nájmu po 1. 11. 2011 a v novém občanském zákoníku   S ohledem na skutečnost, že smrt nájemce nemusí vždy vést k zániku nájmu bytu, je do publikace zahrnuta i problematika přechodu nájmu. Zohlednění nejnovějších právních předpisů   Autor této knihy podrobně rozebírá jak stav, který nastal po 1. 11. 2011 v důsledku tzv. bytové novely občanského zákoníku (zákon č. 132/2011 Sb.), tak i stav, který nastane po 1. 1. 2014 v důsledku účinnosti nového občanského zákoníku (zákon č. 89/2012 Sb.). Pro koho je publikace určena?   Kniha „Výpověď z nájmu bytu…“ je využitelná nejen pro odborníky z praxe (soudce, advokáty, správce nemovitostí, realitní kanceláře), ale i pro studenty právnických fakult a bezesporu i pro samotné vlastníky a nájemce bytů.