vytvarne-potreby-ao.cz

Z kolébky mořských vln – Doyle Arthur Conan

Tento skvělý výrobek Z kolébky mořských vln - Doyle Arthur Conan od výrobce Sevt snadno seženete u nás teď ve slevě. Cena již od 239 Kč.
EAN: 9788072814411
Z kolébky mořských vln - Doyle Arthur Conan
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
239

Sir Arthur Conan Doyle (1859–1930) byl mužem mnoha talentů a zájmů. Působil jako praktický lékař, laický kazatel, přesvědčený spiritista, historik a reformátor občanského života. Deset let strávili společně se svojí ženou na cestách po všech kontinentech, kde se věnoval šíření myšlenek spiritismu.

Synonymem jeho spisovatelské kariéry se stal detektiv Sherlock Holmes, ale bylo by skutečnou chybou opomíjet řadu jeho dalších novel a povídek, které často mívají duchovní podtext. Doylovo literární mistrovství, spočívající ve schopnosti vytvořit silnou a vtipně pointovanou zápletku, se promítá i do tohoto souboru s námořní tematikou. Čtyři z nich přitom spojuje jediná hlavní postava, pirátský kapitán John Sharkey, pro autora zvláštní, s mírnou nadsázkou pojatý prototyp zla.
Povídky zařazené do sbírky Z kolébky modrých vln neztrácejí ani po letech od svého vzniku svoje kouzlo. A to i přesto, že když byly ničivé války o španělské dědictví ukončeny utrechtskou smlouvou, bezpočet korzárů, které vysílaly na moře strany doposavad znepřátelené, shledalo, že mají jaksi po zaměstnání.