vytvarne-potreby-ao.cz

Zahradničení bez rytí aneb Jak jednoduše a v souladu s přírodou pěstovat, skladovat a využívat vlast – Dowding Charles, Hafferty Stephanie

Tento zlevněný výrobek Zahradničení bez rytí aneb Jak jednoduše a v souladu s přírodou pěstovat, skladovat a využívat vlast - Dowding Charles, Hafferty Stephanie s osvědčenou značkou Sevt jednoduše získáte právě za výprodejovou cenu. Cena od 428 Kč.
EAN: 9788087950708
Zahradničení bez rytí aneb Jak jednoduše a v souladu s přírodou pěstovat
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
428

Zahradničit bez rytí – je to vůbec možné? A proč vlastně? Autoři této knihy (a mnozí jiní) svou zahradu tímto způsobem obdělávají již celá desetiletí. Ušetří si tak spoustu času i práce a zároveň tím podporují přirozené a udržitelné fungování půdy a celého ekosystému. Spolupráce s přírodou se jim pak vrací především v podobě zdravější a úrodnější půdy, která lépe hospodaří s vodou a v níž se rostlinám dobře daří.
O své bohaté zkušenosti se Charles a Stephanie dělí v této ucelené publikaci, v níž se láska k zahradničení a přírodě snoubí s praktičností a jednoduchost s hojností.
Metoda bez rytí je přímočará. Nejprve odstraníme plevel nanesením mulče – pokrývky, pod níž mohou užitečné půdní organismy dál nerušeně fungovat. Když totiž půdu narušíme rytím, značnou část těchto organismů poškodíme či zcela zničíme. Půvab zahradničení bez rytí spočívá také v tom, že půda se nepotřebuje tak jako po narušení uzdravovat za pomoci plevelů, takže jejich výskyt přirozeně klesá. Mulčování vrstvou kompostu dodá půdě zároveň výživu i ochranu, záhony získají krásnou tmavou pokrývku a vaší zahradnické invenci nebude stát nic v cestě.
Kniha obsahuje základní informace od založení zahrady až po úspěšnou sklizeň a skladování úrody a současně nabízí spoustu tipů a receptů na zpracování a využití zeleniny, ovoce a bylin jak přímo na zahradě, tak v kuchyni a v celé domácnosti. Takže kromě vytváření záhonů, předpěstovávání, sázení a efektivního plánování se od autorů můžeme naučit vyrábět domácí kosmetiku či přípravky proti škůdcům a také připravit leccos dobrého na zub.

„Porotce kniha ohromila naprosto nevídaným rozsahem užitečných a srozumitelných informací. Je napsaná s očividným zanícením lidmi, kteří praktikují to, co hlásají, a plná logických a jasných vysvětlení, která čtenáře nematou odbornými pojmy. Užitečné tabulky a přehledné, informativní fotografie, to vše z této knihy dělá výborný zdroj pro všechny zájemce o pěstování vlastní zeleniny.“
Komentář poroty ke knize, která na výročním udílení cen britského Cechu zahradnických médií (Garden Media Guild) dne 23. listopadu 2017 získala cenu Petera Seabrooka za nejpraktičtější knihu roku.