vytvarne-potreby-ao.cz

Základy evoluční teorie pro stomatology – Šedý Jiří

Tento oblíbený kus Základy evoluční teorie pro stomatology - Šedý Jiří od oblíbené značky Sevt můžete pořídit zrovna skutečně výhodně. Ceny od 300 Kč.
EAN: 9788074924439
Základy evoluční teorie pro stomatology - Šedý Jiří
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
300

Pochopení principů evoluční teorie má pro stomatologii fundamentální význam, ostatně jako pro všechny přírodní, a tedy i medicínské vědy. Znalost evoluční historie našeho těla nám totiž mimo jiné pomáhá vyhodnotit, proč naše tělo takto vypadá, jak funguje, proč jsme onemocněli, a dále proč jsme sociálně žijící, mocensky hierarchizovaný, teritoriální druh, soutěžící všemi prostředky o zdroje. Naše těla mají evoluční příběh, od kterého se většina jevů probíhajících v organismu odvíjí. Evoluce je dynamický proces, který neustále pokračuje dále. Je jevem se složkou biologickou i kulturní – ta je nyní nejmocnější silou změn na planetě s významným vlivem na proměnu lidského těla.

OBSAH:
Předmluva* 1. Úvod * 2. Vývoj chápání evoluce * 3. Základní pojmy evoluční teorie * 4. Pilíře evoluce * 5. Přehled vzniku a vývoje člověka * 6. Adaptace u lidí * 7. Evoluční medicína * 8. Slepé uličky chápání evoluce * Literatura * Souhrn / Summary * Rejstřík