vytvarne-potreby-ao.cz

Země zaslíbená – Mystifikované dějiny národa českého – Drnek Jan – 17×23,9

Tento kvalitní produkt Země zaslíbená - Mystifikované dějiny národa českého - Drnek Jan - 17x23,9 od známé značky Sevt jednoduše můžete získat tady teď v akci. Akční cena od 399 Kč.
EAN: 9788020612106
Země zaslíbená - Mystifikované dějiny národa českého - Drnek Jan - 17x23
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
399

V0179400
Země zaslíbená představuje celou obsáhlou sbírku mystifikací, zaměřenou na historii Čechů a jejich státnosti, počínaje příchodem kmene Čechů do kotliny zvané Bohemie a konče žhavou současností. Jde o známá i nikdy neuvažovaná kdyby…, týkající se vraždy knížete Boleslava, bitvy u Lipan, krále Jiřího z Poděbrad, bitvy na Bílé Hoře, dobytí Vídně Turky, císařů Maxmiliána a Františka Josefa I. Vše bohatě doplněno mapami a technickými dodatky. Drnkovy mystifikace nejsou jen hrou s dějinami a rozptýlením. Autor neklame kvůli laciné zábavě. Přestaví reflektory a nasvítí scénu našich skutečných dějin z nezvyklých úhlů, takže čtenář může zahlédnout to, co bylo
dodnes skryto v šerých zákoutích dokonce i profesionálním historikům, neboť jak sám říká: Dějiny jsou vždy již rekonstrukcí. Dějiny jsou výkladem souvislostí. A především – dějiny nejsou o minulosti.