vytvarne-potreby-ao.cz

Zlé sny – Příběhy australských uprchlíků psané mladými autory ve věku 11-20 let – Dechian Sonja, Sallis Eva, Millar Heather,

Tento žádaný kus Zlé sny - Příběhy australských uprchlíků psané mladými autory ve věku 11-20 let - Dechian Sonja, Sallis Eva, Millar Heather, značky Sevt najdete tady téměř zdarma! Ceny již od 218 Kč.
EAN: 9788087426395
Zlé sny - Příběhy australských uprchlíků psané mladými autory ve věku 11-20 let - Dechian Sonja
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
218

ZLÉ SNY jsou sbírkou esejí, interview a krátkých příběhů sepsaných mladými autory ve věku od 11 do 22 let. Mladí pisatelé v této nevšední antologii zrekonstruovali vyprávění uprchlíků, kteří přicestovali v různých obdobích do Austrálie. Ze stovek příběhů nashromážděných ve školní soutěži zorganizované společností Australia Against Racism Inc. a spisovatelkou Evou Sallisovou, byly vybrány nejpoutavější texty, které tvoří tuto unikátní knihu. Příběhy a eseje z mnoha konců světa líčí uprchlické strasti, nepředstavitelná příkoří i pocity odcizení v nové zemi. Některá vyprávění se zrodila z rozhovorů s uprchlíky, kteří se v době vzniku knihy nacházeli v australských detenčních centrech.

Mladí autoři popisují příběhy šokující, srdceryvné, smutné i veselé. Vyprávění jsou okořeněna přímočarou dětskou představivostí, humorem a soucitem nebo i překvapením z toho, jak se životy pisatelů mohou tak nepředstavitelně lišit od zážitků jejich uprchlických vrstevníků. Zajímavým pojítkem všech příběhů je pak téma přátelství. Přátelství ztraceného, zlomeného či znovunalezeného.