vytvarne-potreby-ao.cz

Zpověď bratra Haluina – Petersová Ellis

Kvalitní a oblíbený produkt Zpověď bratra Haluina - Petersová Ellis pocházející od značky Sevt můžete pořídit zde se slevou! Nabídka od 299 Kč.
EAN: 9788075882592
Zpověď bratra Haluina - Petersová Ellis
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
299

KDYŽ POSLEDNÍ ZPOVĚĎ ODHALÍ PŘÍBĚH DÁVNÉ LÁSKY…

Pro mnichy benediktinského kláštera svatého Petra a Pavla v Shrewsbury začala zima roku 1142 pohromou. Těžká sněhová pokrývka poškodila střechu jedné z budov opatství a bratři ji musejí opravit dříve, než dojde ke katastrofě.

Rekonstrukce si však málem vyžádá život jednoho z nich. Bratr Haluin z namrzlé střechy spadne a utrpí vážná zranění, která se zdají být smrtelná. Proto se mnich rozhodne vyzpovídat a svěří se opatovi a bratru Cadfaelovi s tajemstvím, jež v sobě po dlouhá léta dusil. Vypoví jim příběh o dívce, kterou před vstupem do kláštera miloval, a o tom, jak spolu se svým nenarozeným dítětem zemřela, což si Haluin nikdy neodpustil.

Jenže pak se štěstí obrátí a bratr Haluin se uzdraví. Aby došel rozhřešení, vydává se v doprovodu bratra Cadfaela na kajícnou pouť, během níž dojde k vraždě i překvapivým odhalením, která na Haluinův příběh vrhnou zcela jiné světlo…