vytvarne-potreby-ao.cz

Ztratil pejsek trenýrky – Rozpustilá básnická čítanka od A do Z – Vilém Hynek

Levný produkt Ztratil pejsek trenýrky - Rozpustilá básnická čítanka od A do Z - Vilém Hynek od oblíbené značky Sevt seženete na našich stránkách v akci! Teď v akci 199 Kč.
EAN: 9788074851728
Ztratil pejsek trenýrky - Rozpustilá básnická čítanka od A do Z - Vilém Hynek
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
199

Básníka Hynka Viléma milují děti i rodiče už od jeho prvotiny Dobrý pejsek pro kokínko přeskočí i přes hovínko a později pro skvělé přebásnění knížek Neptáček nebo Víš, co má v plínce myš?
Předkládaný výbor zahrnuje nejlepší básně z jeho dosud vydaných i nevydaných sbírek. Vtipné slovní hříčky, jazykolamy, absurdity, verše překvapivě něžné, ale občas i provokativní a někdy dokonce lehce neslušné (párkrát možná až „za čáru“).
Ožívají v nich básníkovy oblíbené postavičky: dětem dobře známý Bořek Stavitel (z Buffala), koktající Klokan, potrhlý Pštros Emu, tajemná Kadimůra či ušlá šle z Litomyšle. A všichni tropí bláznoviny: klokan krade do vaku v supermarketu, pštros a slon jamují v rytmu jazzu, medvěd pije lahváče, vrána se sprchuje v záchodové míse, zajíci hrají tenis se svými bobky, kukačka na buku kuká do facebooku, zvířata surfují po internetu a celý les píše SMS…
Knížka je doprovozena vtipnými básníkovými komentáři o tom, jak jednotlivé básně vznikaly, co ho inspirovalo, a hlavně proč je třeba dívat se na svět poeticky už od dětského věku!