vytvarne-potreby-ao.cz

Essex County – Lemire Jeff

Tento velmi žádaný výrobek Essex County - Lemire Jeff originál od značky Sevt snadno získáte právě zde téměř zdarma. Cena od 499 Kč.
EAN: 9788074329807
Essex County - Lemire Jeff
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
499

Sychravá krajina a venkov posetý osamocenými farmami tvoří kulisy rodinné ságy, v níž se osudy postav překvapivě protínají na ploše jednoho století. Osiřelý chlapec vyrůstá se strýcem, s nímž si moc nerozumí, před realitou utíká do fantazie a obléká se do superhrdinského kostýmu. Dva bratři, kteří tvořili nepřemožitelný hokejový tým, jsou nyní zahořklí samotáři rozdělení vzájemnou křivdou. Dobrosrdečná zdravotní sestra se snaží zmírnit rány způsobené sto let starým podvodem. Jejich životy ukazují, že proti bolesti a samotě se dá bránit empatií, soucitem a vzájemností.
Příběh o kořenech smutku, o tajemstvích, která rodiče střeží před dětmi, o zradě i usmíření se stal klasikou moderního komiksu. Podobně jako díla Persepolis, Maus nebo Pod dekou k němu přilákal nové publikum. V národní literární soutěži Canada Reads se dostal mezi pět finalistů a v hlasování diváků vyhrál titul Nejlepší román desetiletí, přestože se jedná o komiks. Od veřejnosti získal víc hlasů než ostatní soutěžní knihy dohromady.