vytvarne-potreby-ao.cz

Intelektuální protest nebo masová zábava? Folk jako společenský fenomén v době tzv. normalizace – Houda Přemysl – 14×20,8

Tento akční a ve slevě výrobek Intelektuální protest nebo masová zábava? Folk jako společenský fenomén v době tzv. normalizace - Houda Přemysl - 14x20,8 od top výrobce Sevt jednoduše pořídíte tady a teď právě za výhodnou cenu! Aktuálně v akci za 265 Kč.
EAN: 9788020023537
Intelektuální protest nebo masová zábava? Folk jako společenský fenomén v době tzv. normalizace - Houda Přemysl - 14x20
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
265

Publikace přináší první celistvé zpracování dosud málo známé oblasti naší historie – československé folkové hudby sedmdesátých a osmdesátých let 20. století. Protože folková hudba v této době oscilovala mezi povoleným, trpěným a zakázaným uměním, lze na ní ukázat limity normalizačního systému jako takového. To je vlastní smysl textu, jenž je vystaven na spojení chronologických kapitol s tematickými mikrosondami (Sekce mladé hudby, Folková Lipnice, Šafrán atd.). Text čerpá z mnoha typů nashromážděných pramenů (archivní dokumenty, rozhovory, nahrávky písní, dobová beletrie a periodika atd.), v drtivé většině dosud nepublikovaných, které podrobuje kritické analýze.