vytvarne-potreby-ao.cz

Kouzelná země hub aneb Pohádkový atlas hub pro děti – Hajdu Eva – 15,2×21,5

Unikátní výrobek Kouzelná země hub aneb Pohádkový atlas hub pro děti - Hajdu Eva - 15,2x21,5 od známého výrobce Sevt snadno naleznete na našich stránkách teď skutečně levně! Akční cena 190 Kč.
EAN: 9788090416598
Kouzelná země hub aneb Pohádkový atlas hub pro děti - Hajdu Eva - 15
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
190

V0156585
Pod titulem dětské knihy Zázračná krajina hub se skrývá nejen napínavý a milý pohádkový děj, ale i pohled do přírody. Slovenské autorce se podařilo hravou formou propojit dobrodružný příběh ze světa fantazie s odborným průvodcem v říši hub v průběhu čtyř ročních období. Pohádka si proto vyžaduje pozornost i z hlediska mykologického. Autorka prozrazuje dobré teoretické i praktické vědomosti o houbách. Toho důkazem je i vhodná volba popisovaných druhů, jejich stručná charakteristika morfologických znaků, stanovišť a možná záměna jedlých hub s jedovatými druhy. Obzvlášť pozoruhodně a mistrovsky kombinuje
odborné popisy s pohádkovými elementy, což umožňuje dětskému čtenáři nenásilným způsobem rozpoznat jednotlivé druhy hub. Život neohrožují staré vědmy, zlí draci, ale na první pohled lákavé plodnice hub.
Pomocí vtipných dějových zápletek a množství pohádkových postaviček se tajemná a bohatá říše hub stává dětským čtenářům blízká a důvěrně známá.