vytvarne-potreby-ao.cz

Ukrajinsko-český, česko-ukrajinský šikovný slovník…… nejen do školy – neuveden

Tento exkluzivní kus Ukrajinsko-český, česko-ukrajinský šikovný slovník...… nejen do školy - neuveden od značky Sevt jednoduše můžete získat tady teď za akční cenu! V akci od 399 Kč.
EAN: 9788075085825
Ukrajinsko-český
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
399

Ukrajinsko-český a česko-ukrajinský slovník určený studentům i všem zájemcům o ukrajinštinu. Jako první slovník na českém trhu reflektuje nejnovější pravidla ukrajinského pravopisu, která byla přijata v pravopisné reformě v roce 2019.

Při tvorbě tohoto titulu jsme vycházeli nejen z výkladových slovníků a jazykových příruček, ale také z běžně mluveného jazyka, který je na Ukrajině velmi pestrý.

Důraz je kladen na přehlednost, srozumitelnost a doplňující informace užitečné pro studium jazyka. Ve slovníkové části jsou některá hesla doplněna rámečky, v nichž se dozvíte další zajímavosti; nejčastěji zde poukazujeme na tzv. falešné přátele překladatele, dále na drobné rozdíly ve významech slov a některé gramatické zvláštnosti. Rámečky v konverzační části slovníku jsou pak zaměřeny na zajímavosti ze života Ukrajinců a specifika, se kterými se lze na Ukrajině setkat. Ve slovníku také naleznete u jednotlivých hesel množství příkladů, které vám napoví, jak slovo nebo slovní spojení správně užít ve větě.

Přehled ukrajinské gramatiky vám umožní rychle si osvojit základy jazyka a zásady jeho užívání. Pravidla jsou zde uvedena stručně a jasně, často doplněná o přehledné tabulky a příklady užití v konkrétních větách z běžného života.

Jistě oceníte také konverzační přílohu s množstvím témat vhodných ke studiu, ale také k osvojování slovní zásoby a aktivnímu užívání. Mnoho témat můžete využít i při běžné konverzaci a komunikaci s Ukrajinci – např. Pozdravy a oslovení, Seznámení, Pozvání a návštěva, Čas, Rodina, Bydlení atd.

Věříme, že vám slovník bude užitečným pomocníkem při studiu jazyka.