vytvarne-potreby-ao.cz

Ve jménu Boha – Fanatismus v pojení hlubinné psychologie – Šolc Vladislav – 14×19,9

Tento levný výrobek Ve jménu Boha - Fanatismus v pojení hlubinné psychologie - Šolc Vladislav - 14x19,9 originál od výrobce Sevt jednoduše můžete získat nyní se slevou. Nabídka již od 279 Kč.
EAN: 9788073876340
Ve jménu Boha - Fanatismus v pojení hlubinné psychologie - Šolc Vladislav - 14x19
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
279

V0224471
„Jungova myšlenka individuace jako procesu morální evoluce je myšlenkou navýsost duchovní. Nejde tady už o dokonalého a odtažitého Boha, který shůry shlíží na člověka v jeho marném a hříšném úsilí stát se dobrým, ale o zaníceného a stále se vyvíjejícího Boha, jehož vědomí závisí výhradně na lidském vědomí. Jung zde nemluvil o Bohu ‚tam venku‘, ale o samotném kolektivním nevědomém bytí. Jednoduše řečeno sebepoznání člověka závisí na jeho schopnosti poznávat Boha v sobě samém. V trvalém procesu individuace se vykupují navzájem Bůh i člověk.“

Tato kniha se zdá být vítězstvím racionality nad náboženským poblouzněním. Ukazuje nám, jak lze naprosto přesně porozumět jedné z možností smyslu, který má fundamentalismus v našem světě a pro člověka. Nastavuje nám rovněž zrcadlo, ve kterém můžeme spatřit, jak blízko může mít náš objektivistický racionální postoj k dogmatu „privacio boni“, respektive „privacio logicae“ a tuto svou pozici až fundamentalisticky zastávat.